Home > Nieuws > Consulenten Laborijn gecertificeerd voor Dariuz Works

Consulenten Laborijn gecertificeerd voor Dariuz Works

Dinsdag 20 December 2016

Doetinchem - Op maandag 19 december vierde Laborijn dat een eerste groep consulenten gecertificeerd is voor Dariuz Works Wegwijzer en Assessment. Hiermee is een belangrijke stap gezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nog beter aan het werk te helpen.

Feestelijke uitreiking

De uitreiking van de certificaten werd aangegrepen voor een feestelijk moment. Vanaf 1 januari werkt een eerste groep consulenten van Laborijn volledig met Dariuz Works Wegwijzer en Assessment. Vanaf januari wordt de tweede groep consulenten opgeleid.

Een optimaal en duurzaam participatieproces

De methodiek van Dariuz ondersteunt gemeenten en organisaties zoals Laborijn bij het vormgeven en uitvoeren van het sociaal beleid en maakt het voor de consulenten gemakkelijker om de regie te voeren over het proces om werknemers die nu nog langs de kant staan, weer naar werk te begeleiden. De Wegwijzer geeft antwoord op vragen als ‘Wie kan er direct aan het werk? Wie is ontwikkelbaar en wie niet?’. Dit zorgt voor een betrouwbare indeling van werknemers in groepen, wat zorgt voor het plaatsen van de juiste werknemers op de juiste plek. Het Assessment brengt het functioneren van mensen in kaart en wordt ingezet bij de ontwikkeling van werknemers.