Home > Nieuws > Duizend Wajongers aan de slag bij Albert Heijn

Duizend Wajongers aan de slag bij Albert Heijn

Maandag 22 Februari 2016

Albert Heijn heeft steeds meer Wajongers in dienst. De marktleider bereikte 8 februari 2016 zelfs een mijlpaal met de duizendste medewerker en wil dit aantal verdubbelen voor het einde van 2016.

Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma feliciteerde medewerker Sanne Jans, als duizendste Wajonger met haar contract. Klijnsma: "Fantastisch om te zien dat duizend Wajongers een baan hebben gekregen bij Albert Heijn. Dat geeft hun een perspectief. Ik zie gelukkig steeds meer bedrijven die deze jongeren een kans geven." Directeur UWV Werkbedrijf Tof Thissen en AH directeur winkels & logistiek Cees van Vliet kondigden aan alles in het werk te stellen om eind 2016 zelfs te verdubbelen tot tweeduizend Wajongers aan de slag te hebben bij Albert Heijn.

Participatieteam

Om een versnelling te realiseren heeft Albert Heijn een speciaal participatieteam in het leven geroepen. Dit gemotiveerde team met medewerkers uit de hele organisatie, ging in november 2015 aan de slag. Het team bestaat uit regiocoördinatoren en jobcoaches. Zij coachen de buddy’s in de winkel die medewerkers begeleiden met een arbeidshandicap. In lijn met de landelijke banenafspraak, richt het team zich op arbeidsgehandicapte medewerkers die onder de participatiewet vallen.

Lees verder op: www.levensmiddelenkrant.nl