Home > Nieuws > Geen beschut werk, wel aan het werk

Geen beschut werk, wel aan het werk

Maandag 11 April 2016

Tilburg doet niet aan ‘beschut werk’ voor de allerzwaksten op de arbeidsmarkt. Het is oneerlijk, duur en bovendien onwenselijk, vindt de wethouder. Maar dat betekent niet dat deze mensen in Tilburg achter de geraniums zitten.

Ongehoorzaam
Tilburg besloot al in een vroeg stadium dat het beschut werk niet ging aanbieden op de manier waarop Klijnsma het in gedachten heeft, wat ze op een kritische blik van de staatssecretaris kwam te staan. Maar wat doet deze ‘ongehoorzame’ gemeente dan wel, en hoe pakt dat uit voor de mensen die het betreft?


35 mensen geïndiceerd
‘Het frame was lange tijd dat we helemaal niets voor deze mensen wilden doen’, vertelt wethouder Erik de Ridder (CDA, werk en in komen, financiën), ‘Maar dat is helemaal niet zo. We bieden een aanpak die bij de mens past. En dat gaat heel goed. We hebben weliswaar nul mensen in beschut werk maar we hebben al 35 mensen geïndiceerd voor ons Tilburgs Alternatief. 15 daarvan zijn aan de slag en 6 mensen zijn bezig in de arbeidsmatige dagbesteding. De anderen zitten nog in het proces. Voor hen wordt binnenkort iets geregeld. Op maat.’

Lees verder op www.binnenlandsbestuur.nl.