Home > Nieuws > Kabinet: 100 miljoen naar werk voor allerzwaksten

Kabinet: 100 miljoen naar werk voor allerzwaksten

Dinsdag 15 September 2015

De komende vijf jaar krijgen gemeenten in totaal 100 miljoen euro extra waarmee ze werkplekken moeten realiseren voor de allerzwaksten. In totaal moeten er 30.000 'beschutte' werkplekken komen, veelal voor mensen met een beperking.

Extra begeleiding

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zal dat op Prinsjesdag bekendmaken, zo bevestigen Haagse bronnen maandag berichtgeving hierover van RTL Nieuws.Mensen met een beperking moeten voortaan volgens het kabinet in beginsel bij een gewone werkgever aan de slag. Sociale werkplaatsen kunnen dan verdwijnen. Maar omdat een kleine groep betrokkenen toch veel extra begeleiding nodig heeft, moeten gemeenten voor hen banen regelen. Het streven is dat er nog dit jaar 1600 van dit soort speciale banen komen.

Goede actie kabinet

De PvdA is blij met het besluit, meldt Tweede Kamerlid John Kerstens. 'Wij hebben stevig aangedrongen op actie van het kabinet op dit punt. Het lijkt er nu op dat het kabinet daar werk van maakt. Dat is goed nieuws. Voor de mensen waar het om gaat, en voor sociale werkplaatsen.' (ANP)