Home > Nieuws > Op naar de 100.000 werkplekken voor arbeidsbeperkten

Op naar de 100.000 werkplekken voor arbeidsbeperkten

Donderdag 23 April 2015

Werkgevers gaan zich, zoals afgesproken in het Sociaal Akkoord, inspannen om 100.000 nieuwe werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een digitaal magazine gelanceerd om werkgevers hierbij te ondersteunen met praktische en inspirerende informatie.

Aart van der Gaag (voorzitter ABU) ontving deze week symbolisch het eerste exemplaar uit handen van staatssecretaris Klijnsma van SZW.

Van der Gaag: ‘Op naar de 100.000! Met dit doel ben ik sinds enige tijd aan de slag namens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. Wij willen mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan in bedrijven helpen. Die 100.000 banen moeten er in 2026 zijn. Nu is arbeidsbemiddeling de rode draad in mijn carrière, maar natuurlijk is dit een grote uitdaging.

Ik geloof er met hart en ziel in. Waar ik ook spreek, ik merk dat ondernemers er zeer voor open staan om in hun eigen bedrijf ruimte te scheppen. Ondernemers willen een waardevolle bijdrage leveren aan een maatschappelijk vraagstuk.

Daarnaast zien ze ook de voordelen van werken met arbeidsbeperkten voor hun onderneming. Het moet onder de streep ook iets opleveren en het is inmiddels bewezen dat dat kan. Velen is het al gelukt: zij leveren een maatschappelijke bijdrage, het werk wordt leuker én de cijfers worden zwarter.

Natuurlijk hebben ondernemers nog volop vragen: waar te beginnen, wat wordt er precies van mij verwacht? Daarom bevat dit magazine ook praktische informatie over de wet. De komende maanden willen we werkgevers nog veel beter antwoord geven op deze vragen, wegwijs maken en inspireren met geslaagde voorbeelden. Samen onbeperkt - op naar de 100.000 werkplekken!’

Meer informatie