Home > Nieuws > Orionis in nieuw digitaal magazine over vakmanschap

Orionis in nieuw digitaal magazine over vakmanschap

Maandag 09 Februari 2015

Waarom is het zo belangrijk om met vakmanschap aan de slag te gaan? Wat levert het op? En hoe zet je concrete stappen om resultaten te boeken? De antwoorden komen van tien gemeenten uit heel Nederland, die enthousiast zijn geraakt over vakmanschap. Hun verhalen zijn te lezen in de eerste editie van het online magazine Trots op je Vak.

Het magazine Trots op je Vak is ontwikkeld in opdracht van Divosa als de digitale opvolger van de Vakmanschapskrant. Het online magazine biedt reportages, interviews en achtergrondverhalen, die samen een beeld geven van de ontwikkeling van vakmanschap bij sociale diensten in het afgelopen jaar.

Trots op je Vak is een inspiratiebron voor managers op het terrein van Zorg & Inkomen bij alle Nederlandse gemeenten. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

In het eerste nummer staan verhalen uit Almere, Amersfoort, Apeldoorn, De Liemers, Oss, Orionis Walcheren, De Wâlden, Spijkenisse, Zoetermeer en Zwolle. Er bestaat niet één succesrecept om tot meer effectiviteit te komen bij sociale diensten, laten deze verhalen zien. Wel zijn er enkele gemeenschappelijke factoren, zoals een voortdurende aandacht voor professionalisering, methodisch werken en persoonlijk leiderschap.

Lees hier het verhaal van Ingrid van Zimmeren waarin zij vertelt over de aanpak van Orionis Walcheren en de manier waarop Dariuz hieraan een bijdrage heeft mogen leveren.