Home > Nieuws > 'Slechts 1 procent aanmeldingen in doelgroepenregister'

'Slechts 1 procent aanmeldingen in doelgroepenregister'

Woensdag 25 November 2015

Van de 100 mensen die de afgelopen tijd in Noordoost Brabant bij het UWV zijn aangemeld voor het doelgroepenregister, is slechts één persoon ook daadwerkelijk in dat register opgenomen. Dat zegt Leonard Steetsel, directeur van IBN arbeidsintegratie.

Bak is leeg

In Noordoost Brabant is de situatie nijpend, zegt Steetsel. De afgelopen drie jaar zijn jaarlijks 350 mensen met een beperking aan een baan geholpen. De mensen met een Sw-indicatie en de Wajongers, die automatisch opgenomen zijn in het register, zijn dus al vaak aan de slag. ‘Dat betekent dat onze ‘bak’ leeg is en er nieuwe aanwas moet komen’, schrijft Steetsel in zijn blog. Op dit moment zijn er volgens hem 40 vacatures die niet vervuld kunnen worden.

Afspraken nakomen

Dat er van de 100 mensen die door gemeenten worden voorgedragen 99 niet aan de criteria voldoen, wijst er volgens Steetsel op dat de criteria niet kloppen. ‘Gemeenten zijn inmiddels zover dat ze het nut er niet meer van inzien om mensen aan te melden bij het UWV. Hoe komen wij dan aan voldoende nieuwe medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt? En hoe kunnen werkgevers dan hun afspraken uit het sociaal akkoord nakomen?’

Lees verder op Binnenlands Bestuur.