Mentorwijs

Duurzame arbeidsplaatsing is in belangrijke mate afhankelijk van de mogelijkheden en talenten van de werkzoekende. Hoe stimuleer, stuur en begeleid je die? Hoe manage je de grote diversiteit aan personen, karakters en persoonlijkheidskenmerken? Mentorwijs helpt je, traint je en certificeert je.

Training Mentorwijs

Mentorwijs richt zich op leidinggevenden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in reguliere arbeidsorganisaties. In 5 sessies worden de dagelijkse coaching en begeleiding van deze specifieke doelgroep getraind, waarbij ontwikkeling en versterking van kennis, houding en vaardigheden centraal staan. De training kent een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en sluit naadloos aan op de behoeften van de deelnemers.

In de basis hanteren wij voor Mentorwijs een train de trainer concept, echter bij individuele verzoeken van werkgevers is het mogelijk rechtstreeks een training te verzorgen.

Train-de-trainer

Mentorwijs leidt eigen trainers op in de Mentorwijs methodiek. Zij trainen vervolgens de leidinggevenden in bedrijven die mensen aan werk helpen. Dariuz traint je in dat proces en verzorgt, in samenwerking met TNO, een effectiviteitsonderzoek om de resultaten te meten. Na een succesvolle afronding worden de eigen trainers gecertificeerd en geregistreerd als Mentorwijs trainer.

Kenmerken training

  • Kortdurend (gedurende 5 weken een dagdeel van 2,5 uur per week, tijdstip in overleg)
  • Gemixte groep van leidinggevenden van verschillende bedrijven
  • Trainers zijn bekend met de doelgroep en de deelnemende bedrijven
  • Werkcoach en/of accountmanager is bij de training aanwezig en kan reageren op vragen en voorbeelden uit de praktijk