Mentorwijs

Voor veel organisaties is het inmiddels duidelijk: het optimaal inzetten van mogelijkheden en talenten van medewerkers is de basis voor duurzame inclusiviteit. Maar hoe ga je om met de grote verscheidenheid aan personen, karakters en specifieke persoonlijkheidskenmerken? Mentorwijs helpt je hierbij.

Training Mentorwijs

Mentorwijs is een training die zich richt op leidinggevenden van medewerkers in reguliere arbeidsorganisaties. Het doel van de training is het ontwikkelen en versterken van specifieke kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn voor de begeleiding van medewerkers op de werkvloer.

In 5 sessies worden specifieke kennis, houding en vaardigheden aangeleerd voor de dagelijkse begeleiding en coaching van medewerkers op de werkvloer. De training kent een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en sluit aan op de behoeften van de deelnemers.

De kracht van het ‘Train-de-trainer’-concept

Mentorwijs biedt de mogelijkheid van train-de-trainer aan; Eigen trainers op laten leiden in de Mentorwijs methodiek. Uw eigen trainers trainen vervolgens de leidinggevenden binnen bedrijven waar mensen aan het werk geholpen worden. Dariuz leert u de training te geven en verzorgt, in samenwerking met TNO, een effectiviteitsonderzoek om de resultaten te meten. Er ligt een gedegen “Train-de-trainer” aan de basis die leidt tot registratie en certificering als Mentorwijs trainer.

Kenmerken training

  • kortdurend (5 weken lang een dagdeel van 2,5 uur per week, tijdstip in overleg)
  • gemixte groep van leidinggevenden van verschillende bedrijven
  • trainers zijn bekend met de doelgroep en de deelnemende bedrijven
  • werkcoach en/of accountmanager is bij de training aanwezig en kan anticiperen op vragen en voorbeelden uit de praktijk.