Home > Voor wie werkt Dariuz? > Pilot Projecten

Pilot Projecten

Dariuz Works® voor praktijkonderwijs. Zo werkt het.

Nog meer dan voorheen zal het baanperspectief van leerlingen van praktijkscholen centraal moeten komen te staan. Tijdens de schoolperiode gericht voorsorteren naar betaald werk door middel van relevante stageplekken en effectieve begeleiding en coaching wordt daarom steeds belangrijker.

Hierbij is het essentieel om inzicht te hebben in de kansen van een leerling en wat voor ontwikkelmogelijkheden en baanmogelijkheden hij of zij heeft. Door Dariuz Works® binnen dit proces in te zetten, krijgt de docent het benodigde inzicht.

Dariuz startte een aantal jaren geleden al in samenwerking met Delta en Praktijkonderwijs Zutphen een pilot op.

Gerrit Rood van Praktijkonderwijs Zutphen zegt hier het volgende over:

“Drie jaar geleden zijn wij in samenwerking met Delta een pilot gestart. Hierbij hebben wij ons vooral gericht op de toepassing van het Dariuz Works® Assessment.  In de afgelopen jaren hebben we vooral assessments afgenomen bij leerlingen die we konden plaatsen op de arbeidsmarkt. Ook gebruiken we het regelmatig bij leerlingen waar we geen duidelijk beeld van hebben. Waar liggen hun ontwikkelingsmogelijkheden en wat is hun afstand ten opzichte van de arbeidsmarkt? Het voordeel is dat Dariuz Works® een zeer duidelijk beeld geeft voor de werkgever, dat je tools/handvatten krijgt hoe met deze leerling om te gaan en waar zijn/haar ontwikkelingsmogelijkheden liggen. Tot nu toe hebben we met de inzet van Dariuz Works® voor een aantal leerlingen die we konden plaatsen een werkplek kunnen vinden.”

Download hier onze volledige factsheet over Dariuz Works® voor praktijkonderwijs.

Download hier het artikel over Praktijkonderwijs Zutphen.